Egy olyan kérdéssel állunk szemben, amelyre még az élő Isten sem tud válaszolni. Mielőtt elkezdenénk a cikkünk részletes kifejtését el kell mondanom, hogy a weboldal készítés árképzése nem egy intuitív folyamat. Sokkal inkább mondanánk egy többtényezős és sokszor igencsak embert próbáló feladatnak, tekintve, hogy minden, amit az ügyfél igényel egy eltérő árkörben mozog.

Ebben a cikkben megpróbáljuk megválaszolni ezt a roppant bonyolult kérdést, annak ellenére, hogy sok sebből vérzik a dolog.

Mint azt már megjegyeztük, egy weboldal árának megbecsülése nem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

Rendszeresen kérdezik tőlünk az ügyfelek, akik velünk szeretnének honlapot készíttetni, hogy “Mennyibe is kerül egy honlap?”. Ez a kérdéskör tényleg nem csak a “fekete-fehér” válasz lehetőségeket meríti ki. A weboldal készítés sokkal komplexebb.

Már ebben az iparágban tevékenykedünk több mint 3 éve , de a mai napig , még mindig nem tudunk választ adni a fenti kérdésre.

Miért nem egyszerű weboldal készítésre árajánlatot adni?

 1. Weboldal tervezésre és fejlesztésre úgy kell tekinteni, mint egy szolgáltatásra , nem úgy mint egy termékre. Nehéz értelmezni a gondolatot, hogy a weboldalak nem árucikkek. Az általunk készített weboldalakat, gyakran több ember, a jelenlegi piac kivállóságai készítik, rakják össze. Szolgáltatás szerű megítélését segít jobban megérteni, hogy miért nem lehetséges mindig az egyszeri díj, hiszen ha folyamatosan frissítünk, építünk egy honlapot, további időt és energiát áldozunk rá.
 2. Weboldalaink készítésénél tényszerű a komplex, magas szintű tervezés. Részlet szerves része a web fejlesztésnek az intuitív architektúra – és ez nagyban befolyásolja az árakat. Például vannak olyan lehetőségek a honlapokon amit kifejezetten kedvelnek a felhasználók, és mi jól tudjuk mik ezek. A jó honlap kommunikál! Mi életre tudunk kelteni minden weboldalt.

Sajnos a website építés összetettségéből adódóan rengeteg kérdés van, amire lehet válaszolni, és még több kérdés van, amire nem tudunk.

 3.Az általánosság (weboldal készítés árak) túlságosan messze áll a szubjektivitástól. A honlapok szerkesztését el lehet érni több száz különböző módon. Nem hisz nekünk? Küldjön ki egy árajánlatot, több vállalkozásnak, és garantálom akkor választ kap. Sőt annyi választ fog kapni, hogy össze is zavarodik majd. Nem mindegy több féle szempontból sem milyen rendszer fut egy adott honlap alatt, milyen az oldal felépítése,vagy a honlap ára mit tartalmaz.  Fárasztó az ügyfeleknek elmesélni újra és újra, hogy a kapott árajánlatok, kezdve a 30.000 forintostól és az 1.700.000 forintosig ugyanazoknak a követelményeknek felelnek meg. Hogy lehet ez lehetséges? Minden cég más. A mi weboldal készítés áraink nem azért alacsonyak mert szolgáltatásaink gyengébbek az átlagnál. Mi valóban segíteni szeretnénk ügyfeleinknek, és pénzt keresni nekik, nem pedig lehúzni róluk az “utolsó bőrt” is.

 

 1. A siker definiálása egyénenként változhat. A webfejlesztés üzletág tele van lehetőségekkel és senki sem jó vagy rossz. Például több tervező, egy honlapot képes úgy kezelni, mint egy műalkotást, míg a fejlesztő hiszi, a legjobb, ha az oldal azért jött létre, hogy a legjobb és legújabb modulokkal a semmiből felépítsen egy produktumot. A marketinges büszke az weboldalra, hogy egyszerű, közvetlen, és SEO optimalizált. Míg máshol az elvárás lehet egy művész kreálmány, ahol a portfólió jellegnek kell érvényesülni. Az igazi siker akkor jön el, ha az üzleti célok a honlap felépítéséből kifolyólag valóra válnak.

 

 1. Több módszer alapján alakíthajuk ki az ár költségvetését a honlap elkészítésére. Lehet óránkénti díjazás, vagy fix, előre megbeszélt honlap ár. Esetenként javasoljuk az óránkénti díjazást (általában csak meglévő weboldal fejlesztésénél), de általában ügyfeleinknek az előre megbeszélt fix árat javasoljuk.

 

Példának okáért nézzünk meg egy igen hétköznapinak mondható esetet:

 

Tételezzük fel, hogy elkészítjük neked prémium weboldaladat az általad kérvényezett domain névre. Ettől eddig senki nem vágta magát hanyatt, viszont ezt a weboldalt általad megadott specifikációra egy reszponzív dizájnnal látjuk el, mely igényeidnek megfelelő és folyamatosan frissül. 

És most dobpergést kérek!

Havidíjas SEOzást ajánlunk az általunk elkészített weboldalra.

Mit jelent ez?

A jó SEO-zás három technikai alapvetése a következő:

 1. technikai SEO
 2. on-page SEO (tartalmi SEO)
 3. off-page SEO (linképítés)

Mindhárom dologról külön-külön is lehetne regélni, minthogy önálló szakterületként mindhárom megállja a helyét, ám a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogy folyamatában megértsük a SEO-zást. A technikai SEO a webfejlesztéshez, a tartalmi SEO a kontent marketinghez és szövegíráshoz, míg az off-page SEO a PR-hoz áll talán legközelebb. A különféle irányzatok között viszont akkora belső ellentmondások feszülnek, hogy ma már nincsenek receptek ezen technikák, vagy SEO áramlatok használatában. 

A technikai SEO tükrében mi a weboldaladat 100%-ban optimálissá tesszük a keresőmotorok számára, hogy kedvező helyre listázódj. Annak minden elemét a lehető legpontosabban célozzuk be különböző keresőplatformokon, de legfőképp a Google-be.

Tartalmi SEO tükrében kulcsszókutatást végzünk neked és folyamatosan frissítjük a kulcsszókészletedet, hogy igazán igényes marketing szövegeket kapj, és ráadásképpen még írunk is neked a témáidba és persze kulcsszavaidba vágó marketing szövegeket. 

Prémium linkeket építünk mindezeken felül weboldalad köré, mely segítségével több és több helyről mutatnak rád hivatkozások, ezzel növelve weboldalad szakmai hitelességét és komolyanvehetőségét.

Ezt a prémium pakkot ajánljuk neked havidíjas fizetésre, melyről előzetes árajánlategyeztetés kapcsán tudunk tárgyalni.

Az ár függ:

 • A weboldal méretétől, témájától és megvalósításának lehetőségeitől.
 • Az elérni kívánt célközönség nagyságától.
 • A versenytől adott iparágon belül.
 • A konkurencia jelenlétéről saját rendszerünkben.

(Jól hallottad, ugyanis abban az esetben, ha a te általad választott ágazatban mi már dolgozunk együtt ügyféllel, akkor nem tudjuk vállalni oldalad keresőoptimalizálását. Nem dolgozunk be a konkurenciának, aki ellen fel akarjuk húzni a weblapodat.)

Ugyanígy természetesen fel tudjuk ajánlani azt is, hogy ha cégünknél első vagy adott ágazaton belül, akkor teljes körű SEO szolgáltatást vállalunk annak garantálására, hogy oldalad sikeres legyen a jövőben. (A Google kereső első oldalán helyezkedik el.) Mindezt úgy, hogy nem várjuk el tőled, hogy havi szinten fizess, csupán abban az esetben egy összegben, ha sikerre vittük a projektedet. Ha a későbbiekben is szeretnéd megtartani első helyed, természetesen beszélhetünk arról, hogy havidíjas opcióra válts.

Fordulj hozzánk bizalommal, és álmaid weboldalát készítjük el neked!