Ebben a cikkben a reszponzív dizájn felhasználhatóságában rejlő lehetőségekről fogunk értekezni, ugyanis úgy látjuk, hogy ebben a témakörben még mindig meglehetősen nagy kavar van a fejekben, melyet mi egyszer és mindenkorra szeretnénk eloszlatni.

Ma már a felhasználók döntő többsége arra számít, hogy egy cég mobilos weboldala legalább ugyanolyan jó, mint a desktopos verzió, sőt jobb. Várják a mobilhoz kapcsolódó extra funkciókat, és komoly csalódást okoz nekik, ha egy korábban PC-s monitoron használt weboldalt menet közben a telefonjukon nem tudnak a megszokott módon használni. 

Reszponzív design esetén csökken a visszapattanási arány, hiszen a mobilról érkezők is jól tudják használni ezeket az oldalakat, amikor megnyitják. Ez az előny pedig meg fog mutatkozni a Google találati rangsorolásánál, mely figyelembe veszi a látogatásokat és a visszapattanásokat. Egy szeparált mobiloldalhoz képest gyorsabb lesz a weboldalad, hiszen nincsen tele átirányításokkal a mobilos oldalakra. A gyorsaság pedig szintén befolyásolja a rangsorolást. És bár a Google mobil algoritmusa a szeparált mobiloldalakat is mobilbarátként rangsorolja, a legjobb megoldásnak a Google a reszponzív weboldalt tartja. 

Egy reszponzív design esetén azonos az URL és nem kell minden fájlból kettő, ami a keresőnek is egyszerűbbé teszi a helyzetét. Ráadásul a látogatók száma sem oszlik el a két URL között. Hosszú távon gazdaságosabb egy reszponzív oldalt működtetni, hiszen mindig csak egyszer kell belenyúlni a kódba vagy a tartalomba, nem pedig külön mobilos és desktopos verziót kezelni, akár fejlesztésről, akár a tartalom bővítéséről legyen szó. Ráadásul a reszponzív webdesignnal felkészülünk minden, a jövőben megjelenő eszközön való böngészésre, hiszen ahogy jelen pillanatban is minden kijelzőhöz igazodik a reszponzív weboldalunk, úgy a jövőben is alkalmazkodni fog. 

Ahogy egyre több lesz a mobileszköz, vagyis az okostelefonok és a tabletek, már nem is igazán azt várjuk el egy weboldaltól, hogy “mobilbarát” legyen. Inkább azt, hogy ugyanazt az élményt nyújtsa a felhasználóknak minden eszközön. A reszponzív design pedig pont a felhasználói élmény ilyen irányú optimalizálásában segít, de egyszerűbbé teszi a keresőoptimalizálási munkát, és hosszú távon időt és pénzt is megspórol neked.

Hogyan applikáljak reszponzív dizájnt a weboldalamra?

Ma már a legtöbb keretrendszer, mint például a WordPress, vagy a Joomla képes reszponzív dizájn importálására, azonban még így is találhatóak olyan ingyenes sablonok ezen keretrendszereken belül, amelyek teljesen szétzilálják a weboldalt és csak egy nagy katyvaszt kapunk mobil készüléken történő megjelenítés esetén. És itt el is érkeztünk az első miérthez. A legtöbb ingyenes sablon, mely a keretrendszereken keresztül elérhető csak nagyon limitált opciót biztosít és még két különböző böngészőben sem ugyanazt a képet adja. Ha az ügyfél előfizet egy prémium sablonra, úgy a felhasználhatósági lehetőségek egyből megtöbbszöröződnek.

Abban az esetben, ha weboldal szerkesztőkre bízod a weboldalad, ők eleve úgy programozzák, úgy tervezik és úgy írják meg a weboldalt, hogy illeszkedjen minden egyes böngészőhöz, és eszközhöz.

Mi például keretrendszerekkel dolgozunk, ám azon felül, hogy elkészítjük neked prémium weboldaladat az általad kérvényezett domain névre, még egy csomó más szolgáltatásunk is van. Ettől eddig senki nem vágta magát hanyatt, viszont ezt a weboldalt általad megadott specifikációra egy reszponzív dizájnnal látjuk el, mely igényeidnek megfelelő és folyamatosan frissül. 

És most dobpergést kérek!

Havidíjas SEOzást ajánlunk az általunk elkészített weboldalra.

Mit jelent ez?

A jó SEO-zás három technikai alapvetése a következő:

  1. technikai SEO
  2. on-page SEO (tartalmi SEO)
  3. off-page SEO (linképítés)

Mindhárom dologról külön-külön is lehetne regélni, minthogy önálló szakterületként mindhárom megállja a helyét, ám a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogy folyamatában megértsük a SEO-zást. A technikai SEO a webfejlesztéshez, a tartalmi SEO a kontent marketinghez és szövegíráshoz, míg az off-page SEO a PR-hoz áll talán legközelebb. A különféle irányzatok között viszont akkora belső ellentmondások feszülnek, hogy ma már nincsenek receptek ezen technikák, vagy SEO áramlatok használatában. 

A technikai SEO tükrében mi a weboldaladat 100%-ban optimálissá tesszük a keresőmotorok számára, hogy kedvező helyre listázódj. Annak minden elemét a lehető legpontosabban célozzuk be különböző keresőplatformokon, de legfőképp a Google-be.

Tartalmi SEO tükrében kulcsszókutatást végzünk neked és folyamatosan frissítjük a kulcsszókészletedet, hogy igazán igényes marketing szövegeket kapj, és ráadásképpen még írunk is neked a témáidba és persze kulcsszavaidba vágó marketing szövegeket. 

Prémium linkeket építünk mindezeken felül weboldalad köré, mely segítségével több és több helyről mutatnak rád hivatkozások, ezzel növelve weboldalad szakmai hitelességét és komolyanvehetőségét.

Ezt a prémium pakkot ajánljuk neked havidíjas fizetésre, melyről előzetes árajánlategyeztetés kapcsán tudunk tárgyalni.

Az ár függ:

  • A weboldal méretétől, témájától és megvalósításának lehetőségeitől.
  • Az elérni kívánt célközönség nagyságától.
  • A versenytől adott iparágon belül.
  • A konkurencia jelenlétéről saját rendszerünkben.

(Jól hallottad, ugyanis abban az esetben, ha a te általad választott ágazatban mi már dolgozunk együtt ügyféllel, akkor nem tudjuk vállalni oldalad keresőoptimalizálását. Nem dolgozunk be a konkurenciának, aki ellen fel akarjuk húzni a weblapodat.)

Ugyanígy természetesen fel tudjuk ajánlani azt is, hogy ha cégünknél első vagy adott ágazaton belül, akkor teljes körű SEO szolgáltatást vállalunk annak garantálására, hogy oldalad sikeres legyen a jövőben. (A Google kereső első oldalán helyezkedik el.) Mindezt úgy, hogy nem várjuk el tőled, hogy havi szinten fizess, csupán abban az esetben egy összegben, ha sikerre vittük a projektedet. Ha a későbbiekben is szeretnéd megtartani első helyed, természetesen beszélhetünk arról, hogy havidíjas opcióra válts.

Fordulj hozzánk bizalommal, és álmaid weboldalát készítjük el neked!

Rendelj honlapot

MOST!

Gyorsan, egyszerűen, online