Weboldal bérlés

 

Egy weboldalt megtervezni, elkészíteni igen költséges feladat. Persze, ki ne szeretne egy olyan saját weboldalt, amely sok funkcióval, és nagy tudással rendelkezik. Főleg, ha van egy jó ötlete, amit szeretne megosztani másokkal és természetesen meg is élni belőle. De nem csak az az egyetlen megoldás, ha valaki weboldalt készít vagy készíttet a vállalkozásához. Ma már lehetséges weboldalt bérelni is. Egy hirdetési weboldal elkészítése közel félmillió forint költséggel jár, egy webáruház készítése pedig még nagyobb befektetést igényel. Ezek a weboldalak elkészítése akár még több hónapig is eltarthat. Egy weboldal bérlése lényegesen kevesebb befektetéssel, szükséges indulótőkével jár, akár már pár ezer forintos havi díj ellenében elindítható, és a bérlés ideje alatt is lehetőség nyílik a weboldal megvásárlására. Ebben az esetben természetesen a vásárlás is olcsóbban történhet meg. Egyes fizetési konstrukciók néhány weboldalaknál lehetőséget kínálnak arra, hogy ne csak béreljék a kiválasztott weboldalt, vagy felkínálják azt megvásárlásra, hanem lehetőség nyílik a kettőt kombinálni. Éppen ezért érdemes tájékozódni a lehetőségekről, érdemes megnézni, hogy megéri-e bérelni egy weboldalt, kipróbálni, és ha beválik a hozzá fűzött remény, akkor el lehet gondolkodni a megvásárlásán is!

Egyes weboldalak bérlése során a bérlés bármikor felmondható, viszont az előre befizetett díj ebben az esetben nem jár vissza. A weboldalak díja és fizetési periódusai is weboldal típusonként változnak. Ha a bérelt weboldal felületén bármilyen fejlesztést kérnek, akkor ezeket a változásokat elvégzik. Ennek a fejlesztésnek általában van egy egyszeri költsége, de a weboldal aktuális bérleti díját nem emelik meg és ez az esetleges megvásárlási árát sem növeli meg a weboldalnak. A már kibérelt weboldal bérleti díját, a bérlés ideje alatt általában már nem emelik tovább. A szoftver bérlése során a technikai hibákért a bérbeadó a felelős, tehát ilyenkor egy programozói csapat felügyeli a bérelt webshop, a hirdetési weboldal, vagy bármilyen egyéb webes felület működését. Figyelik, hogy az hibátlanul tudjon folyamatosan üzemelni, ne álljon le, hanem minden fennakadás nélkül működjön. Ezeket a bérelt webes felületeket kifejezetten úgy készítik el, hogy a kezelésükhöz külön programozót ne kelljen alkalmazni, hiszen a bérleti díj mellett ez a kiadás is a bérlőt terhelné, és így nem lehetne ilyen elérhető áron webes felületet bérelni. A weboldal és a webáruház szoftvereit viszont folyamatosan fejlesztik, éppen amiatt, hogy lépést tudjanak tartani az aktuális trendekkel és a technikai fejlődéssel. Ha ezt nem így tennék, egy idő után az elavult szoftverekkel működő weboldalakat senki sem bérelné tovább. A mai fejlődési ütemben akár két-három évnyi fejlődés is hatalmas változásokat jelent. Természetesen minden bérbeadó követi ezeket a fejlődéseket a saját üzleti fennmaradása érdekében. Ez a fejlesztés a weboldal bérlőjének nem kerül plusz költségbe, hiszen ez bele van kalkulálva a bérleti díjba. Általában, ez természetesen a szolgáltató cégektől is függ, előre fél évre kell kifizetni a bérleti díjat, míg a domain nevet 1-2 évre lehet bérelni. Ezen kívül még a tárhely bérlése, amely szintén körülbelül 1 évre szól, valamint egy egyszeri telepítési díj terheli a bérlőt az indulásnál. Aki weboldalt szeretne bérelni, ezekkel a költségekkel kell számoljon első alkalommal. Ez nagyságrendileg, a weboldaltól is függően 50.000.- Forint befektetéssel elindítható.

Szinte bármilyen területen nyílik lehetőség weboldal bérlésére. Legyen szó bármilyen céges oldalról, ingatlan hirdetési weboldalról, apróhirdetési weboldalról, webáruház bérlésről, esetlegesen még erotikus weboldal bérléséről is, hogy csak néhány példát említsek meg. Egy jó céges weboldal típus kifejezetten alkalmas egy vállalkozás pontos bemutatására, hogy megismerjék a szolgáltatásait és magát a vállalkozást is egyben. A weboldalt a bérlés időtartama alatt természetesen lehet bővíteni, újabb menüpontokat hozzáadni, valamint folyamatosan megújuló tartalmakat beépíteni ezekbe a menüpontokba. Ez a bérelt weboldal elég alacsony költségekkel üzemeltethető. Ahhoz, hogy sikeres legyen a vállalkozás, természetesen foglalkozni kell a weboldallal, ugyanúgy, mintha megvásárolták volna. Abban az esetben, ha a weboldalon több termék értékesítésére is sor kerülne, akkor érdemes a továbbiakban elgondolkodni a webáruház bérlésén is, amire szintén van több lehetőség is. Egy ingatlanos hirdetési weboldal bérlésével a Google ingatlan piacon igen jó helyezést tudnak elérni, mivel a weboldal mérnöki precizitással van optimalizálva a keresőre. Ez a bérelt ingatlanos weboldal képes megjegyezni, hogy a látogató milyen ingatlan után érdeklődik, és amikor felkerül az oldalra egy annak megfelelő hirdetés, akkor automatikusan kiértesíti a kereső látogatót, hogy megjött a keresett ingatlan. Egy komoly, igényesen megszerkesztett és folyamatosan megújuló weboldalra, bizalommal és örömmel látogatnak el, és térnek vissza az ügyfelek. Amennyiben apróhirdetési weboldalt szeretnének bérelni, abban az esetben ki kell választani egy területet, amit a legjobban ismernek és szeretnek, és arra a területre kell minden figyelmet összpontosítani. A hirdetési weboldal tud technikailag szakosodni, bármilyen témakörre rászabható. Ezek az oldalak meg vannak szabva, hogy milyen területre készülnek, így egyszerre egy területet érdemes kiválasztani, és ha az már megfelelően működik, akkor lehet egy másikat is bérelni, egy másik területről. Csak hogy értsék, ha egy hirdetési weboldal ingatlanokkal foglalkozik, az az oldal már nem árulhat használt autókat. A weboldalak beállítása nem igényel semmiféle programozói képességet, leginkább csak oda kell ülni, és meg kell csinálni, mert muszáj, ha sikereket szeretnének elérni általa.

Ha minden szempontot pontosan megvizsgálnak, akkor a weboldal vagy a webáruház bérlése anyagi szempontból mérhetően jobb választás, főleg induláskor. Viszont ezek kizárólag csak anyagi szempontok. Akinek van befektetni való pénze és elég bátorsága, tudása, jó terméke vagy szolgáltatása, akkor hosszú távon gondolkodva jobb megoldás a weboldal készítés választása. Ettől függetlenül sokan bérelnek weboldalt és élnek azzal a lehetőséggel, hogy a bérlés ideje alatt keletkező bevételből a későbbiek folyamán megvásárolják a weboldalt. 

Bármelyik lehetőséggel is élnek, sok sikert és kitartást kívánok hozzá.

 

Rendelj honlapot

MOST!

Gyorsan, egyszerűen, online