Mindennapi munkavégzésem során sokszor kapom meg azt a kérdést, hogy „Mennyibe kerül a weboldal?”

Erre a kérdésre baromira nehéz pontos választ adni, hiszen a weboldal készítés ára ezer meg egy dologtól függ. Azon kívül, hogy a weboldalnak van egy megjelenítése, a weboldal még tartalmaz számos olyan technikai aspektust, amit a hozzá nem értők nem ismernek, és éppen ezért nem is vesznek figyelembe. Sok aspektus közül talán az egyik legfontosabb, hogy valakinek meg kell terveznie ezt a weblapot. Valakinek biztosítania kell a honlap működését a fél tucat közismert böngészőn és kétszer annyi változatán, valamint több operációs rendszeren és platformon, a mobiltelefonokat már nem is említve.

Valakinek telepítenie is kell a weboldalt egy tárhely szolgáltatónál, be kell állítani a DNS-t (Domain Name System – tartománynév kezelő rendszer), beüzemelnie egy elemző szolgáltatást, webmestereszközöket és oldaltérképeket szép rendben, valamint megbizonyosodnia arról, hogy minden rendben működik élesben, beleértve az opt-in-eket és a kapcsolatfelvételi űrlapokat.

Ha ez kínainak hangzik, és nem is igazán látod át, akkor választ is adtunk a kérdésre, hogy miért kell  sokat fizetni egy weboldalért! Egy oldal létrehozásával kapcsolatban ezek tények. Sok elvégzendő és megfontolandó feladat van. Ezek közül csak néhányat soroltam fel, és ezek mind befolyásolják a fizetendő végösszeget.

Léteznek azonban olyan tényezők, amelyek hatással lehetnek egy weblap költségére, és amelyeknek semmi közük a weboldalhoz, miközben néhány tényező azonos (ugyanolyan lap, ugyanolyan kívánalmak, ugyanannyi befektetett munkaóra), más projekteken kívül eső tényezők beékelődhetnek a költségbe.

Mire számíthat ha weboldalt akar csináltatni?

Ha Budapesten keresel fel egy céget, hogy egy honlap elkészítésére adjanak árajánlatot, nagy valószínűséggel magasabb összeget fognak mondani, mint egy vidéki városban lévő cég. Vajon rá akarnak szedni? Valószínűleg nem. A megélhetési költségek jóval magasabbak Budapesten. Tehát az üzletvitel költségei is magasabbak. Egy, a Rózsadombon helyiséget bérlő cég kénytelen magasabb költséget felszámítani, mint egy olyan vállalkozás, ami gyakorlatilag néhány otthoni irodát működtet.

Időnként nem a költség alapján kell a döntésünket meghozni, hanem inkább az érték alapján – melyik céggel dolgoznál együtt szívesebben? Melyik cégnek van több tapasztalata, jobb portfóliója, megbízhatóbb munkatársai? A magasabb költség miatt nem szabad kizárni egy céget, amennyiben bízol abban, hogy ők tökéletesen meg tudják csinálni a munkát.

Egy kevesebb tapasztalattal rendelkező személy valószínűleg kevesebbet kér, mert nem rendelkezik egy tapasztalt szakember teljes értékű szakismeretével. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy elégtelenül fogja elvégezni a rábízott munkát, de igenis kockázatos rábízni ezt a feladatot olyan szabadúszókra, akik „mellékesként” készítenek weboldalakat, akik a „tanuld meg a honlaptervezés csínját-bínját 21 nap alatt” típusú tanfolyamon tanultak mindent, és akik éppen most indultak el ebben az iparágban.

Ha a költség egy fontos tényező, akkor lehet, hogy megéri a kockázatot. Csak mindig tartsd nyitva a szemedet, és ne várj el olyan alaposságot, amit egy sokkal tapasztaltabb szakember esetén várnál el.

A tapasztalt fejlesztők többet kérhetnek, mert ők a szakértelmüket adják hozzá egy projekthez. Egy tapasztalt fejlesztő feleannyi idő alatt is meg tudja csinálni az oldaladat kétszerannyi díjért, de ne felejtsd el, hogy az elkészült munka értéke a fontos, nem a költsége. Így egy teljesen más élményt és eredményt várhatsz el.

És most következzen a mi ajánlatunk:

Elkészítjük neked prémium weboldaladat az általad kérvényezett domain névre. Ettől eddig senki nem vágta magát hanyatt, viszont ezt a weboldalt általad megadott specifikációra egy reszponzív dizájnnal látjuk el, mely igényeidnek megfelelő és folyamatosan frissül. 

És most dobpergést kérek!

Havidíjas SEOzást ajánlunk az általunk elkészített weboldalra.

Mit jelent ez?

A jó SEO-zás három technikai alapvetése a következő:

  1. technikai SEO
  2. on-page SEO (tartalmi SEO)
  3. off-page SEO (linképítés)

Mindhárom dologról külön-külön is lehetne regélni, minthogy önálló szakterületként mindhárom megállja a helyét, ám a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogy folyamatában megértsük a SEO-zást. A technikai SEO a webfejlesztéshez, a tartalmi SEO a kontent marketinghez és szövegíráshoz, míg az off-page SEO a PR-hoz áll talán legközelebb. A különféle irányzatok között viszont akkora belső ellentmondások feszülnek, hogy ma már nincsenek receptek ezen technikák, vagy SEO áramlatok használatában. 

A technikai SEO tükrében mi a weboldaladat 100%-ban optimálissá tesszük a keresőmotorok számára, hogy kedvező helyre listázódj. Annak minden elemét a lehető legpontosabban célozzuk be különböző keresőplatformokon, de legfőképp a Google-be.

Tartalmi SEO tükrében kulcsszókutatást végzünk neked és folyamatosan frissítjük a kulcsszókészletedet, hogy igazán igényes marketing szövegeket kapj, és ráadásképpen még írunk is neked a témáidba és persze kulcsszavaidba vágó marketing szövegeket. 

Prémium linkeket építünk mindezeken felül weboldalad köré, mely segítségével több és több helyről mutatnak rád hivatkozások, ezzel növelve weboldalad szakmai hitelességét és komolyanvehetőségét.

Ezt a prémium pakkot ajánljuk neked havidíjas fizetésre, melyről előzetes árajánlategyeztetés kapcsán tudunk tárgyalni.

Az ár függ:

  • A weboldal méretétől, témájától és megvalósításának lehetőségeitől.
  • Az elérni kívánt célközönség nagyságától.
  • A versenytől adott iparágon belül.
  • A konkurencia jelenlétéről saját rendszerünkben.

(Jól hallottad, ugyanis abban az esetben, ha a te általad választott ágazatban mi már dolgozunk együtt ügyféllel, akkor nem tudjuk vállalni oldalad keresőoptimalizálását. Nem dolgozunk be a konkurenciának, aki ellen fel akarjuk húzni a weblapodat.)

Ugyanígy természetesen fel tudjuk ajánlani azt is, hogy ha cégünknél első vagy adott ágazaton belül, akkor teljes körű SEO szolgáltatást vállalunk annak garantálására, hogy oldalad sikeres legyen a jövőben. (A Google kereső első oldalán helyezkedik el.) Mindezt úgy, hogy nem várjuk el tőled, hogy havi szinten fizess, csupán abban az esetben egy összegben, ha sikerre vittük a projektedet. Ha a későbbiekben is szeretnéd megtartani első helyed, természetesen beszélhetünk arról, hogy havidíjas opcióra válts.

Fordulj hozzánk bizalommal, és álmaid weboldalát készítjük el neked!

Rendelj honlapot

MOST!

Gyorsan, egyszerűen, online